torstai 31. maaliskuuta 2016

1 vuotiasNiin se Jäynäkin täytti kokonaisen vuoden! Juhlat olivat vaatimattomat: vähän reissua ja treeniä. Sillähän pärjätään.
Sinko aloitti tosi synttärilahjana juoksunsa, niin on jotain sisältöä ollut elämässä. Alkuhuuma alkaa vain jo laantua, vaikka parhaat päivät olisivat vasta edessä- kokematon pojankloppi!
Mielenkiintoinen on tosiaankin tuo vuoden ikäisen nuorukaisen ajatuksenkulku. Jos sitä todellisuudessa on oikeasti...? Ei J mikään täystolvana ole missään nimessä. Sinkon juoksuista huolimatta se on kyennyt treeneissä lähes parhaaseensa, mutta on mulla epätoivonhetkiäkin ollut.
Enkä voi laittaa kaikkea tyttöjen perään haihattelujen syysksi.
Olen varovasti alkanut kotona tekemään seuraamiseen kestoa ja (vähän) enemmän potkua. Leluthan on pop, mutta kun tuo pentele palkkailee itse itseään, kun yltää leluun vaikka kuin sitä jemmailen. Tai napsii todella kipeästi sormille! Semmoinen pieni tapakoulutus tuohon on tehty ja tuottikin jotain. Ja narupallokokeilut lopetettiin ja siirryttiin patukkaan: jolla J
- leikkii paremmin kun pallolla, myös voitettuaan tulee jatkamaan leikkiä nopeammin
- minä hallitsen tilanteen paremmin, irroitukset nopeammat (sanoisin jopa harmoniaa löytyvät hetkittäin :D)
- haukku irtoaa paremmin

Ihana nainen!

Seuraamiseen toivomaani kestoa ei siis vielä todellakaan olla saatu aikaan, kun pitää nämä muut palikat kasailla. :) Hiljaa todellakin hyvää tulis, jos malttais. Pakko malttaa vain, ei auta!
Ja oikeastihan olen seuraamiseen tyytyväinen ja pitää muistaa ettei kyllästytä nuorta koiraa turhalla jankkaamisella. Toisena pääsiäispäivänä oltiin Minniksen, Haloon ja Ainon kanssa Limingassa tottistelemassa ja siellä J oli ainakin ihan oma itsensä. Ei yhtään reissussa rähjääntynyt.
Noutoon voidaankin sitten panostaa, kun näyttää ettei kapulaakaan enää osata pitää korrektisti suussa.

Pääsiäisreissu suuntautui Rovaniemelle, missä Jäynä sai käydä pienet maalimieskäytöstreenit tekemässä. Oikein hyvä poika olikin! Vaikka kerran karkasi mm:lle.. Kehtasivat mokomat epäillä, että mulla tuo koira hallinnassa yhtään. :)

Sinko taas on juoksuista huolimatta treenaillut vähän kaikkea.
- Tunnarin mielentila on nyt todella hyvä. Välillä olen pysäyttänyt kapuloille, jos vauhtia on ollut liikaa. Nyt kapuloilla ei touhoteta niin päättömänä ja kapulatkin pysyy paikoillaan. Aikaisemmin S on siirrellyt niitä tuuppimalla/kävelemällä niiden päällä. Luovutuksen on pikkasen varmemmat, mutta olen treeneissä vahvistanut "tuo"- käskyllä.
- Kaukoissa alkaa taas muisti palailla ja etäisyyttä ollaan saatu kasvatettua kisaetäisyyteen.

Siinäpä net sitten olikin. Huhtikuussa päästään aloittamaan hakukausi leirin merkeissä, jonne pääsee Sinko. Jälkileiriä olisi Jäynälle luvassa ja ehkä paimennustakin. J on myös ilmoitettu Posion ryhmikseen, Sinkon karvat ei ole valitettavasti kasvaneet riittävästi niin jää siltä kehät vielä väliin. Katsellaan syksymmällä.

Maaliskuun kestohanget ja kestotollot :)


Ei kommentteja: