torstai 10. huhtikuuta 2014

Argh!!

Maanataina treenattiin uudella kentällä ruutua ja ehkä siitä johtuen treeni meni ihan penkin alle..
Sinko meni ruutuun sivusta tai juoksi ihan vaan ruudun läpi. Vauhtia kyllä löytyy, taito ei nyt riitä (kummallakaan). Onneksi lauantaina on Hiturin tokokoulutus.


Kriisiapua sain onneksi kasvattaja-Minnalta, Riinalta ja Minnikseltä ja niillä neuvoilla tiistaina lähdettiin purkamaan ongelmaa.
Matkaa alkuun maltillinen 3 m ja palkka valmiina ruudussa. Matkaa lisäiltiin aina sinne 10-15 m ja lähetys-sivuakin vaihdettiin, eikä yhtään ainutta kertaa mennyt kiertäen. Välillä heitin palkan ruutuun Sinkon juuri reunanauhan ylitettyä. Tällä erää päästiin helpolla. Huh!

Tunnarissa otettiin suuri askel eteenpäin, kun Aava liikkuroi liikkeen meille kotipihassa.
Ekalla ei ollut mitään ongelmaa, kun liike tehtiin viidellä vieraalla ja vein itse oman. Kapulat kellon muodossa.
Sitte Aava kehiin ja tomerasti liikkuroiden hoiti homman kotiin ja niin teki Sinkoki!
Valitettavasti me ei sitten lopetettu siihen ja ratkaisevalla hetkellä Masteri alkoi haukkumaan jotainnäkymätöntä uhkaa. Sinkon keskittyminen herpaantui ja kierrokset nousi kaverin mölystä. Nosti ja toi sitten viereisen kapulan... Äääk!
Pikakorjaus oli sitten kasa vieraita kapuloita ja oma siellä takana + hidastemakkara. Seisoin ihan vieressä ja hurjat bileet saatiin pystyyn, kun ikuisuudelta tuntuvan hetken Sinko haisteli ja haisteli niitä vieraita, kunnes siirtyi eteenpäin ja haistoi oman ja toi sen!  Koskahan uskallan seuraavan kerran kokeilla uudestaan..? ;p


Kaukot tehtiin mukavalla vireellä ja mikä hienointa, seiso-istu vaihdot onnistui kerrasta. Palkkailin heti ekasta
asennonvaihdosta ja kaikista istumisista. Matkaa vielä maltillinen nelisen metriä.


Torstaina maneesi-treeneissä

Tunnaria, jossa merkkasin naksulla vain heti kun reagoi omaan kapulaan. Palkkamakkaran nakkasin kauemmas ja koiran ollessa poissa siirsin oman paikkaa/vaihdoin uuden kapulan. Hyvin sujui muuten, mutta toistojen myötä kierrokset nousi, joten jatkossa kaksi kertaa on ihan riittävä ja sitten tauko/tai laittaa koira maahan hetkeksi ennen uutta käskyä. Naksautuksesta huolimatta Sinko myös nosti oman suuhun joka kerta, vaikka se ei ollut tarkoitus. Vaan haittaakos se.


Kaukoja laudan kanssa ja sujuivat hienosti vaikka matkaakin oli ennätykselliset 6 m. Heti alkuun väläytteli viime kokeessakin nähtyä jojo-ilmiötä jättövaiheessa. Pitäisi muistaa vahvistaa tuotakin maahanmenoa ja pysymistäkin joskus.. Istumiset hieman epävarmoja noin pitkällä matkalla, mutta saatiin onnistuneitakin vaihtoja aikaan.

Metallinouto tehtiin ensin vauhtinoutona,jossa palkka lensi kesken hyvän laukan ja sitten vielä koko liike ja hyvä oli.

Hyppynoutoa katseltiin myös ja se oli aika epävarmaa kapulan oton ja pito-otteen osalta, hmm. Kerran kapula jopa putosi hypyssä. Sitä se treenamattomuus tietää.

Loppuun vielä testi, kuinka jaksetaan BH:n tottis jo vähän väsyneenä. Hyvin jaksettiin. Häiriötäkin saatin hyvin, kun kaveri leikitti koiraansa melkein koko ajan kaavion keskellä. Kontakti pysyi hienosti, eikä mitään ahdinkoakaan ollut näkyvissä. Häntä huiskien tehtiin hommia. Seuraamisten jälkeen palkkasin narupallolla ja loppuun vielä jäävät ja luoksetulo (jossa vauhti säilyi laukalla loppuun saakka).

Loppujenlopuksi hyvin on tämänviikon treenit menneet, vaikka otsikko kertookin muuta.: D

Ei kommentteja: