sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Ja täällä taas!

Koneen ollessa huollossa, on myös ollut täällä hiljaista. Blogin päivitys kännykällä on jotenki niin, no, tympeää.
Kesäkuun ollessa hyvänmatkaa kohti juhannusta päin jo menossa, ollaan mekin oltu melkoisen toimeliaita. Siinä sivussa olen myös töissä ollut. Kevyt kesätyö, 10 päivää kuussa mahdollistaa kyllä harrastelun mitä parhaiten.

Kesäkuun kohokohtiin kuului SM-kisamatka Ylöjärvelle, jossa pääsimme edustamaan SBRY:n joukkueeseen. Kyseessä oli mulle ohjaajana ja Sinkollekoirana ihan ekat isot geimit, joten mitään suuria ei odoteltu. Varsinkin, kun treenattu oltiin tosi laiskasti sitten toukokuisen kokeen.
Toiveissa ja odotuksissa oli kiva reissu huippusakilla ja kokeeseen mukava meininki. Tavoitteet siis toteutuivat, eikä meidän joukkue ollut edes vimppa. ;)
Sinkon rivi 6.6. 2015

Kehä 1 tuomari Katja Rautiainen
Ruutu 0.. löysi kyllä ruudun lisäohjauksella mutta ennakoi seuruuseen tulon.
Seuraaminen 9..ihan jees, vähän oli huonot täyskäännökset.
Kaukot 8... nämä oli hyvät! Yhden lisäkäskyn tarvi ekaan vaihtoon, joka oli istu.
Kokonaisvaikutelma 9

Kehä 2 tuomari Aino Juhantalo
Hyppynouto 8... Sinkomainen, vauhdikas ja pikku törmäys.
Tunnari o...ei varmaan tartte kertoa mitä tapahtu. :)
Luoksetulo 8... olin tyytyväinen. Pikkasen ehkä olis saanu olla napakkuutta etenki maahanmenossa, mutta oikeen hyvä minusta.
Kokonaisvaikutelma 8

Kehä 3 tuomari Riitta Räsänen
Odottelua ensin reilun vartin verran ja koira piippaili tekemättömyyttään. Käskytin maahan, mikä oli virhe. :)

Metallinouto 9...perus setti. Pikkasen vino perusasento ehkäpä.
Liikkestä istuminen o...meni siis maahan. Korjasin ihan reippaasti istumaan kuitenkin.
Paikkamakuu 9 1/2... hidas perusasentoon nousu. Kyttäili kyllä palkkareppua tosi rumasti, ja jumitteli senki takia.
Kokonaisvaikutelma 8

Eli 182,33 pistettä. hyvät liikepisteet ja hyvin kesti häiriötä. Kelpo Saikkonen.

Meidän suorituksen aikana kuvailtiin vain kukkia. :)


Tulevia RM-tokoja ajatellen ruutuun ollaan tehty vaikeutta, treenaamalla sitä vieraissa paikoissa, ihan ekana liikkeenä. On löydetty varmasti.
Tunnaria treenataan Heidiltä saaduilla ohjeilla ja Sinko on alkanut tekemään rauhallisemmin töitä. Kerran sain sen nappaamaan heti ekan kapulan suuhun ja kommentoin vain sanomalla nätisti niin laski kapulan pois ja jatkoi hommia. Eilen mm. teki tosi nätin tunnarin Yritystalon nurtsilla.

Tottiksessa eteenmeno alkaa olla kohtuullinen, eilen testasin jo omassa pihassa ilman valmista palkkaa ja irtosi. Tämä sai jäädä nyt vaan tähän kertaan. Jäävissä on hyvä asenne ja luoksetulo on kiva. Metrinen otettiin eilen pikkasen kevyemmällä kapulalla ja oli tosi hyvä. Vaikka heitin vinoon, niin ei kiertäny estettä.

Esineruudussa on lamppu syttynyt ja motivaatio sekä sinni kasvanut. Ehkä tunnaritreeneillä on vaikutusta tähänkin, mene ja tiedä. Eilen kaksi esinettä nousi tosi nopeasti, luovukset nyt oli tyyliä tuun syliin, mutta mitä siitä. Tänään sitten hakutreenin päätteeksi ei menny ihan niin jouhevasti, mutta hanska löytyi siltiki.

Hakutreenit sitävastoin, pitkästä aikaa, olivat hyvät ja onnistuneet. Paikkana Mikosaaren maasto.
1. Vasen utukulma ilmaisu ja näyttö. Liina perässä sai rallatella heti palkalle.
2. Oikea puoli, n. 20 m aluetta eteenpäin. Ilmaisu, näyttö, näytöllä hallinta. Lähetin lähestulkoon kohti etukulmaa ja sinne se paineli ja kaarsi nätisti aluetta eteenpäin, löysi ja ilmaisis piilon, jossa äiti ja lapsi. Tosi pelastuskoira. :) Hallinta osuus oli vaikein, kun piti pysyä maassa, kun maalityypit siirty piilolta pois.'
3. Sa setti. Jäi vaan pikkasen kiinni oikean puolen tyyppeihin, että ei uponnut riittävästi, eikä löytänyt Niinaa. Toisella pistolla upposi paremmin ja löytö. Hallintaosio meni paremmin.
4. Suorapalkka.

Kuumissan oltiin kaikki. Kesän eka lämmin päivä ja otti koville.

Jäynä on urakoinut jälkiä nurmella ja metsässä (jäkäläpohja) osoittaen olevansa melkoisen pätevä jälkikoiranalku. Toivottavasti en pilaa sitä ihan täysin. Jälkiä keskimäärin 2 päivässä. Välillä vapaata ja kun oikeen innostuttiin, tehtiin yks päivä 4 jälkeä.
Mittaa jäjillä on ollu 15-25 metriä, ikää vanhimmillaan 20 min ja pari lähes 90 asteen kulmaakin ollaan saatu aikaan. Rauhallista, varmaan työtä. Ei tartte pahemmin jarrutella, vielä. Kauhea kiukku iskee päällensä, kun jäljen lopusta kaappaan syliin.


Ei kommentteja: