tiistai 18. marraskuuta 2014

Mitä..! Se on kuriton!

Sunnuntain hakutreenien leppoisa teema vaihtui natsikurinillitykseen, kun Saikkonen oli todellakin sitä mieltä, että mulla ei ole mitään asiaa kertoa mihin suuntaan sitä oikeen juostaan. Ja suoraan juokseminenhan on todella vaikeaa...

Mukavaksi "kauden päästöstreeniksi" suunniteltu norjalainen sekametsä, 5 pistolla 3 suorapalkalla ja 2 ilmaisulla meni siis niin penkin alle, että uusintakierrokselle jouduttiin. Viimeien niitti oli se, että 3 ukko ei ollut siellä missä piti, vaan ulkona koko hakuradalta ja Sinkoa 3-4 kertaa samalle puolen pistottaen se melkein nappasi rullan suuhun, ennenkuin älysin virheeni. Ei siellä ketään ole.. Voi dääm.. Nuo tyhjän paukutukset olivat kuitenkin treenin parhain osa + 4 ukon etsintä ja ilmaisu.

Toisella kierroksella sitten mentiin tyylin haamu- lähetys- suorapalkka- tyhjä- haamu- lähetys-suorapalkka jne. Otin rullan pois kaulasta.
Alkuun tyhjät oli ihan hirveitä, vaikka alue oli tallottu hyvin. Tuuli on todella mitätön.
Välillä S jopa seisoskeli 30 m päässä katsellen minua, mutta annoin vain uuden käskyn ja kehuin vuolaasti, kun jatkoi työskentelyä.
Epävarmaksi sain sen sillä, että otin sen takaisin keskilinjalle, kun se lähti ihan muualle minne olin sitä lähettämässä. Painetta siis oli ja välillä uusintalähetykseen tarvittiin usempi käsky.
200 metsiä mentiin ja loppuun saatiin jo oikeasti hyviä suorituksia. Tiimin toinen puolikas taisi oikeasti huomata mikä oli jutun juoni. Ainakin se ilme ja työskentely muuttui rennommaksi ja huolellisemmaksi joka suhteessa, kun pidin pääni. 

Illalla tehtiin Teron kanssa vielä helppo haamu-piiloon-lähetys treeni ja edelleen S välillä yritti luikkia ihan käsittämättömiä suuntia käyttäen ukolle, mutta en antanut sen tehdä moisia omia valintoja. Jälleen päästiin yhteisymmärrykseen siitä, kuka päättää ja toivottavasti ensi sunnuntaina homma sujuu jouhevammin. Treenin täytyy olla kyllä paljon kevyempi, henkisesti siis. :)


On pitänyt myös miettiä, mitä sitä talvella oikeen treenataan:

- paikalla olot, istuminen ja makaaminen
- metrin hyppytekniikka
- tunnari
- eteenmeno
- jäävät
- luoksetulon ja kaukojen alun maassa pysyminen
- metsässä hyöritään niin kauan kun kelit sallii -> hallinta, suorat pistot, edelleen taaksepäin työskentelyn karsintaa
Ei kommentteja: