keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Jäynän hommia

Jälki: Muurahaistilanteen ollessa ihan mahdoton ja muutenkin tässävaiheessa koko jäljestystä, tekniikkaa opetellaan nurmella. Tiinalta saatiin viikonloppuna neuvoja (kiitos!!) ja niitä onkin jo kokeiltu. Jäynä on varsin rauhallinen jäljestäjä ja se on mulle passannu hyvin, koska eihän mulla mitään jälkikokemusta oikeasti ole. Tiina rohkaisi kuitenkin innostamaan pentua rohkeasti tässävaiheessa ja niin me sitten tehdään. Ja kun tuolla nyt ei pahasti rönsyile tuo homma niin sehän kestääkin sen. Yhtä kulmaa on tehty ja ikää 5-30 min.

Tottis: Imutusta, imutusta. Kauheesti pyöritään ja takapäänkäyttöön panostetaan, odotettavissa on ehkäpä isohko koira. Saksalainen täyskäännös otettu opin alle. Nouto on siinävaiheessa, että ota- käskyllä nostaa kapulan maasta (ja siitä vapautus palkalle) tai ottaa sen minun edessä istuen välillä oikeenkin topakasti ja irrottaa käskystä. Luoksetulon loppuasentoon liki- käskyllä tulee pienellä käsiohjauksella, mutta osaa olla siinä vaikka kädet sivuille lasken. Istumiset ja maahanmenot sujuu, niinkuin tuonikäseltä voi odottaa.

Muuten Jäynä harjottelee normi arkijuttuja, ja eilen oltiin parin muun pennun kanssa kylälenkillä. Kuljettiin portaita ja mentiin hissillä. Metalliritilöitä kiivettiin portaiden ja ramppien muodossa. Mikään ei aiheuttanut mitään suurta ongelmaa. On se mutkaton veikko! Siltatyömaan paalutus oli tosi kovaänistä touhua, mutta me ei moisesta jaksettu stressata myöskään.
Sisäsiisteys on hyvällä mallilla ja yöt sujuu tosiaan jo niin hyvin, että J on saanut liittyä isojen koirien seuraan öiksi. :D Aineelliset tuhot on olleet vähäisiä, eikä alussa ilmennyttä äänihaittakaan enää esiinny. Järsisihän tuo varmasti kaikkea mitä hampaisiinsa saisi, mutta kuri on kova ja sanktiot sen mukaiset, jos hölmöilee. Suurin ongelma tällähetkellä on varmasti tuo viehtymys sormia kohtaan...

Ei kommentteja: