lauantai 18. heinäkuuta 2015

Metsästä kehään ja kaikkea siltä väliltä

Ilmat on suosineet meitä ihan kivasti tämän viikon ja ollaan saatu jotain aikaankin.
Jäynä on kasvanut ja vaihdellut hampaita. Lisäksi korviaan pistää ihan uuteen uskoon, vaan ehkäpä niille innostun jotakin tekemäänkin. Kukapa tietää, jos kehiinkin joskus erehdytään..

Pipan rallyt jäi väliin, kun ohjaaja läks mummolaan ja äiti nukkui töiden jälkeen pommiin. :P

Sinko väläytti hienon metrisen kera noudon ja mulla alkaa usko koiraan olla kohdillaan (typerä minä, miksen uskoisi)Suurin pelko mulla on, että vieraalla esteellä sillä tulis joku aivopieru ja loukkais ittensä... Eteenmeno sujuu tutussa paikassa valmiille palkalle, vieraissa pitää koiran vielä nähdä palkan vieminen.

Esineruutu on ihan hyvällä mallilla, sitä on tehty vaikeammilla esineillä: kännykkää, kynsiharjaa ja puista avaimenperää on etsiskelty. Huomaa, että selvästi välillä yrittää jättää tympeämmät esineet huomaamatta, mutta kun muuta ei eteen tule niin antaa periksi. Treenimaastoa vaihdettiin ja ruutua on tehty vähän huonommalla näkyvyydellä varustettuun paikkaan ja se on Sinkolle vähän tuottanu ongelmaa. Löydettyään esineen se saattaa jäädä seiskoskelemaan se suussaan, kun suora yhteys minuun katkeaa.

Haun suhteen koettiin ei niin kivoja ja jänniä hetkiä toissapäivänä, kun Sinko päätti haukkua sadeviitan alla kyykkivän Raisan metsään.... ounou. Nämä pitäs vaan olla itsestäänselviä ja aina treeneissä mukana oleva monumentti. Varmaan tälle kesää eka tämmönen ukko. Umppari sujui sitten taas hyvin ( kesän eka sekin..) ja seuraavalla löydöllä Raisa ja viitta ilmaistiin ilman ongelmaa. Mitäs nyt pysähdyttiin vesikuoppaa vilvotteleen, mutta rulla pysy suussa!!

Perjantaina pääsimme vierailemaan Raaheen ja kokeilemaan, että onko mitään toivoa tälle kesää mennä kokeisiin. :P


Sinkolle tehtiin mökkikylä, neljällä täysin vieraalla maalilla+ hallinat ja tuomarille ilmottautuminen keskilinjalla.
1. Oikeaan etukulmaan. Hyvin upposi, suoraan. Pikkusen kaarsi kaatuneen puunrungon kohdalla, mutta hyppäsi kuitenkin yli ja oikaisi linjansa.
2. Yliheitolla vasempaan etukulmaan ja oli hieno! Vähän joutui jopa etsimään, kun maasto oli niin mukavan kuoppasta ja pientä kumpua täynnä, niin silmillä ei voinu hakea.
3. N. 30m keskilinjaa eteenpäin edettyämme. Hyvä.
4. Samaten oikein hyvä, syvä ja suora pisto, jolla joutui myös kääntymään aluetta eteenpäin, kun ihan tieten tahtoen lähetin niin ettei maali ole suoraan piston päässä.
5. Juoski vielä metsää ja sitä etsitään sitten seuraavalla kerralla. :D

Kaikki maalimiehet oli pressujen tms. alla ja Sinko ei ollut yhtään epävarma/haukkunut/pöhissyt, joten keskiviikon homma unohdetaan ja nyt muistetaan pressut metsään mukaan joka treeneissä!

Tottiksissa maaston jälkeen käytiin leikkimässä vieraala kentällä ja jännitteen kautta (maassa odottaen) seuruuseen kutsua ja leikkiä taas. Pikkuhiljaa aletaan tokomoodista päästä pois ja sähinä ja röyhkeys tekemiseen löytyä. Mutta ensin mielentila, sitten muut jutut.

Jäynä on kunnostautunut huutamalla treeneissä, kuin sika. Ei voi pennulla olla noin huono maltti... Tämä on nyt tärkeimpänä vikalistalla, ehdottomasti. Pahin on jos se näkee minun tallovan sille jäljen ja sitten otan Sinkolla tottista, kuten terkkakoulun pihassa totesin. Ihan järkyttävää... :O Jäljestys on siis herran mieleen. Se on hyvä se.
Tottis on semmosta kivaa höpsöttelyä tottakai edelleen. Maahanmenossa ollaan makupalahoukuttelusta alettu opetteleen pois ja pelkällä käsimerkillä alkaa olla hallussa. Myös paikkamakuu on otettu työnalle ja hyvin malttaa olla, kun käyn parin metrin päässä tai kierrän pennun ympäri. Luoksetulon loppuasennosta osataan "sivu" käskyllä kiertää ja tulla perusasentoon. Kun noutokapulaan tarttuminen edessä istuen, varmaankin heiluvien hampaiden ja jo irronneiden jäljiltä arkoina olevien ikenien takia ei oikeen maistu, vauhtinoudot on olleet kuitenkin kivoja.
"Ota"- käskyllä se nostaa reippaasti parin-kolmen metrin päähän heitetyn kapulan ja "irti"- käskyllä pudottaa ja saa juosta palkalle.

Perjantain Raahen reissulla Jäynä pääsi myös valvovan silmän alle ja lisäksi vieraalle kentälle. Mitäs se moisesta välitti, oikeen mallikasta hommaa näytteli. Tehtiin vain edestä sivulle siirtymisiä, jotka kelpuutettiin valvovan silmän toimesta ja te tehtiin takapäätyöskentelyä erinlaisin kiemuroin sivulla ja jalkojen välissä ollen.

Lauantain pyhittettiin sitten vuoden ainoille kehäjuoksuille.

Ylivieska kv 18.7.2015 Elena Kuleshova

Arvostelu koki vesivahingon, mutta muistaakseni siinä oli jotain tähän suuntaan vapaasti suomennettuna:

Keskikokoinen narttu. Feminiininen pää. Hyvä pigmentti. Mukava kokonaisuus.
Juuri riittävästi karvaa päässä. Runko ei hyvässä kunnossa (moitti hänkin liian hoikaksi).
Tarvisee lisää yleensäkin kaikkea. Hieman suora edestä. Kannukset ok.
Tarvitsee lisää rakennetta/massaa?, mutta korrekti rakenne. Riittävät liikkeet.
(kehui myön hampaita ja purentaa)

AVO EH

Semmosta siis tälläkertaa. :)

Ei kommentteja: