sunnuntai 10. elokuuta 2014

Annakaisa Loiri 9.8.2014

Huimasta ukkoskuurosta huolimatta eilinen tottiskoulutus saatiin kunnialla päätökseen ja vaikka satoi ja välillä jyrisi, koirat teki töitä hienosti.
Itse olin jälleen vain kuuntelemassa, mutta hyvä että tuli lähdettyä!
Kouluttajana Loiri oli järjestelmällinen ja tykkäsin kuinka hän jaoitteli homman niin, että koiria ei tuotu kentälle ennen kuin ohjaaja oli kertonut koiran tason ja treeni suunniteltu. Treeni myös purettiin heti yhdessä ja aihetta puitiin kiirettä. Annakaisa antoi myös ohjeet, kuinka edetä. Myös me kuunteluoppilaat saatiin paljon irti, kun lisäkysymysten lisäkysymyksistä keskustelu rönsyili aina siihen, kuinka pentu leimaannutetaan ihmiseen ja noudon monimutkaisuuteen..pala palalta siis. Siitähän se ajatus sitten lähti.
En ihan kaikkea ala tähän kirjaamaan, vaan tein Sinkoa koskevat muistiinpanot erikseen.

- noudon perusteisiin voisi palata hetkeksi, vahvistaen patukalla otetta ja loppuasentoa, kanavointi, positiivisuus
- paljon vauhtiluoksetuloja kapulan kanssa, myös metalli
- kapulan pitopaikka suussa?? kun vire oikea paikka ja ote ok, muuten huonoko? ainakin löysä, kapulan pyörittely suussa-puru-merkkaus-palkka
-"seuraa"-käskyn virettä nostava vaikutus...treeninä käsky-hetsaus-jne, kunnes koira selvästi aktivoituu ja voidaan lähteä liikkeelle, voisi auttaa myös paikkamakuusta perusasentoon siirtymisiin
- sisällytetään treeniin koetilanteiden haastavat hetket, odottelut
- paikkamakuun häiriötreenitYleisesti Annakaisa painotti jo pikkupentutreeneissä sitä, että koira aktivoi ohjaajaa, ei toisinpäin. Toki tämä ei heti toimi niin, mutta alun apujen jälkeen odotetaan koiran aloitetta. Myös pentuaikana yhdessä vietetty aika ja vain omistajan kanssa ensimmäisinä kuukausina eläminen oli hänestä se juttu millä päästään siihen, että suhde muodostuu oikeanlaiseksi. Pentu siis ei ole muun lauman kanssa, toki saa tutustua, mutta ei oleskele laumassa/leiki toisten koirien kanssa. Edellisen nuoren koiransa piti 9 kuiseksi asti "itsellään".

Sinko nyt kärsii hormoonimyrkyissään juoksun jälkeistä masista ja treenit on olleet, joo teknisesti ok, mutta SE Sinko ei nyt ole mukana kentällä ollut. Pidetään vielä huilia ja toivotaan, että perjantaina Hiturin opissa ollaan ihan hyvällä asenteella, jotta saadaan päivästä irti paljon.

Illan treenissä tehtiin:
Nätti tunnari, vapautus palkalle, kun nosti oman. Työskenteli kapuloilla tosi nätisti. ei töninyt edes kapuloita.
Merkki 2X oikein mallikkaat. Ensin pysäytin merkille ja toinen oli konainen kierto. Laukka löytyi vihdoin ja vihjesanakin ymmärretty!
Hyppynouto metallikapulalla, oikein nätti muuten, mutta se pikkasen vino luovutus..
Hyppynouto puukapulalla, sama juttu.
Vauhtinoudossa näky sitten se löysyys, kun laukka oli semmosta himmailua ja ehti tiputtaa vauhdin raviinkin.
Samoin pikku seuraamiset, alun seuraa-hetsaus kuviosta huolimatta oli vähän vaisua, mutta nättiä toki.

Voi, kun ilmat viilenisi, että pääsis hakumetsään! Löysin niin kivan radankin. :D

Ei kommentteja: