tiistai 19. elokuuta 2014

Eivätkö he koskaan valmihiksi saa..?

Onhan tämä koirankoulutus varmasti muillakin,( edes joskus jollain, joohan), ollut näin hankalaa..??

Tämän viikon teemaksi otettiin siis tuohon uuteen rullaan tutustuminen. Ensin pihassa, sitten pellolla ja lopuksi metsässä. No me mentiin pihalta metsään, kirjaimellisesti. :P

En ole koskaan ajatellut, että Sinko olisi koskaan ollu ekalla pistolla niin kierroksilla, että rullan nappaaminen tutiksi voisi olla edessä. No nytpä tiedän. Ja toki tuo rulla rintaan hakatessaan oikeen huutaa, ota ota minut!

Asia saatiin esiin toki jo pihatreeneissä, joissa ajattelin lyhyen matkan ja koiran asenteen "nää on taas näitä helppoja" aiheuttavan ennakointia. Hyvin saatin pikkukoira huomaamaan virheensä, kun Ville kiipesi mattotelineen päälle mattojen väliin piiloon. "Haa, se on auton takana" tuumi Sinko ja sieppasi rullan suuhun juuri ennen auton taakse katoamistaan.. Ja se ilme! "Mikähän tässä mättää.." pohti, eikä tuonut rullaa mulle. Mietti ja  mietti, kunnes sanoin " irti" ja "ukko", Jatkoi etsimistään ja löysi sekä ilmaisikin.
Seuraavaksi Ville meni huvimajan sohvalle pöydän taakse. Enää ei saatu Sinkoa tekemään virhettä, vaikka kauan haki. Melkein koko pihan.


Tänään Aavan kanssa laitettiin koe-eläin tulille metsässä.

Hyvin piiloossa maastotakin alla. Sinko mitään sinne menny.. Otti rullan suuhuun ja painatteli menemään kun mikäki ääliö, välillä seisos ja pohti (ehkä)mikä tässä ei nyt mee oikein, mutta kehtas tuoda rullan ihan muiha tyttöinä mulle! Mentiin "näytölle" vaikka en tiedä auttoiko se mitään. No aikakin S näytti siltä, että olipa paska homma, ei palkkaa. Toisella kerralla sai hajun "näytölle" mentäessä, mutta eihän moisesta mitään tipu.

Loppu sujui, kuin tanssi vain. Näin jopa se ihan oikeasti tarkisti piilon (Aava siellä ison maastotakin alla myttynä), Sinko teki 2 hienoa tyhjääkin, kun yllätys, minä sekoilin ja juomatauon jälkeen ja lähettelin ihan väärälle puolelle....
Lopuksi otettiinki sitten suorapalkka sinne takakulmaan.

Ei tuo nyt paineistuneelta vaikuta, mutta mistäs sen tietää..etenkin kun ei viimeksy menny hyvin.

Mietinnässä suorapalkka ja/tai  irtorullakuuri tai ainakin tuolle ekalle ukolle suorapalkka. En tiedä, kokeillaan sitä huomenna. Ja mennään sinne pellolle. :)


Ei kommentteja: