perjantai 22. elokuuta 2014

Peltotreenit

Mekin oltiin ihan pellolla ja onneksi saan olla tyytyväinen niin  omaan kuin koirankin toimitaan. Itselleni ei tietentkään tule yllätyksenä se, että olemalla hiljaa voi positiivisesti vaikuttaa koiraan... Sitä jesaria.

Treeni lyhykäisyydessään meni niin, että pellolla oli kolme umpipiiloa ja niissä valmiit ukot.
1. Tuli vahinkotyhjä, muuta eipä mitään. Rullaa ei yrittänyt edes suuhun ja muistin kehasta.
2. Oikeassa kulmassa kompostiverkko/pressupiilossa. Suorapalkka.(Piilossa 3 hlöä). Hyvin meni tarkistamaan piilon, vähän raollaan olevasta ovesta.
3. Lasten sirkusteltta , ilmaisu ja näyttö. (Piilossa 2 hlöä). Vähän oli tuuppinut, kun edellinen oli suorapalkka, mutta nopeasti lopettanut ja ottanut rullan.
4. Lähetin tarkoituksella reilusti ennen kolmosta. Tyhjä siitä tuli, ihan hyvä sellainen. Tärkeintä ettei rulla suussa juossut.
5. Ison sadeviitan alla. Ilmaisu ja näyttö. (Piilossa 2 hlöä). Todella hyvä.

Ja se tärkein, kuinka toimin jatkossa:
- Otan koiran autosta ja puen sille varusteet. Olen hiljaa.
- Kuljen keskilinjalle koira hallinnassa. Niitä käskyjä lukuunottamatta olen hiljaa.

Eli kaikenlainen kiihdyttänä "mennään ukkoja hakeen"jne. pitää lopettaa ja pentumainen ryntäily keskilinjalle, koska pakka leviää moisesta selkeästikin. Rauhallisena ja kevyen hallinnan alla ollessaan keskittyy ja tekee vähemmän virheitä. Ja pitää muistaa, että rullan tuonnista EI KEHUTA. Kuinka vaikeaa se voi olla...?


Viikolla ollaan myös treenattu tokoa.

Keskiviikkona kokeenomainen, jossa istuminen prakas täysin sekä kaukot on nyt jotenki vähän hajallaan. Ma-is vaihdot ei meinaa sujua, noisee seisomaan..
Luoksetulon stopit oli hyvät! Ruutu on takuuvarmaa kamaa ja metalinoudon vauhti vaatii taas vahvistusta.

Torstaina seuraamista ja ohjattua. Vähän meinasi agilityesteet häiritä, mutta aina se oikea kapula tuotiin. Merkit oli tosi hyviä!

Ei kommentteja: