sunnuntai 23. elokuuta 2015

5Rotumestis

No wautsi wau! Viikonloppu meni tosiaankin Lapualla 5rotumestisten parissa ja samaisissa karkeloissa Sinkon kanssa startattiin meidän ekoissa pk-kokeissa.
Päivä alkoi 8 kokeen avauksella ja koirien tarkastuksella- samalla arvottiin suoritusnumerot. Illalla Riinan kans päätettiin olla ekassa tottisparissa ja niinhän minä nostin numeron 10 ja Riina 11.
Vähän jälkeen yhdeksän aloitettiin siis tottikset ja me siis ensin suorittamaan liikkeet.

Tottis 73 pistetta tuomari Jussi Vaahtomäki.
Sinko oli ihan hyvässä vireessä ja seuraaminen tuntu tosi hyvältä! Laukauksiin ei reagoinut ja henkilöryhmäki sujui ongelmitta. Arvosana erinomainen.
Liikkeestä istumisessa rupesin typerästi varmisteleen ja hidastin käskyn annettuani ja vielä kurkkasin, että istuhan se.. arvosana hyvä.
Liikkestä maahanmeno ja luoksetulo oli ihan ok (vauntia kaivattiin lisää). Arvosanaa en muista.
Tasamaanoudossa kapula taisi jäädä laipalleen, mutta kyllä Sinko sen haki. Palautuksessa vauhti tippu, muuten ok. Arvosana hyvä?
Kapulan heittäminen ei tämänkään jälkeen onnistunut.... toosi vino heitto metriselle, en uusinut (tyhmä) ja Sinko kiersi mennen ja tullen. Puutteellinen
A-esteen kiersi palatessa. Arvosana ?
Eteenmeno oli päivän posittivinen. Meni suoraan, mutta vasta toisella maahan. Puutteellinen tästä.
Paikkamakuu erinomainen.

Esineruutu 29 pistettä tuomari ?? en muista yhtään nimeä.... Yksi piste lähti, kun kuolanen nahkaesine tippu kerra (piti suussa kyllä tosi löyhästi). Onneksi nosti sen heti uudestaan ja palautti hyvin. Muuten ruutu oli ihan ok. Laukko vasemmasta reunasta suoraan oikeaan kulmaan ja hetken paikannettuaan nosti esineen. No sitä siisti pistotyöskentelyä nyt ei nähty, mutta olkoon.

Henkilöhaku 165 pistettä tuomari Mikael Kallio. Alue oli melko tasaista, mutta rehevää kangasmetsää. Oikean etukulman kohdalla kivirivi tjms. Vasen kulma selkeä, ja sinne lähetin ensin, kun Sinko ei sen kummemmin osoittanut hajun saamisen merkkejä. Kävi tekemässä etukulmaan siistin tyhjän. Oikeaan etukulmaan lähetin merkien etupuolelta, kun kivikasa oli minusta pieni riskitekijä suoraan etenemisen kannalta ja kohta Sinko tuli rulla suussa. Ilmaisu hyvä ja hallintaan sain hyvin. Maalimien oli vanerisessa umpipiilossa. Piilolta lähtiessä sattui sitten niin, että Sinko ei tullutkaan minun mukaan vaan palasi bilettään mm:hen kanssa. Voi kääk!
Uusi pisti vasemmalle puolen n. 30 m kohdalta. Sinko kävi kaartamassa etulman kautta ja sitten eteneminen jäi vähäiseksi. Juotin sen keskilinjalla ja juotuaan se otti heti rintamasuunnan uudelleen vasemmalle puolen nenä käyden. Selva juttu ja koira uudelleen samalle puolen. Kohta tultiin rullan kanssa. Ukko oli suunnilleen 60 kohdalla pikku montussa pressuun kääriytyneenä. Ilmaisu hyvä, minä rupesi höpötteleen koiralle jotain "irti"- käskyä rullasta tms.. Hallinta piilolla tosi hyvä.
Pisteteitä meni siis ekan piilon kurittomuudesta ja minun toiminnasta toisella ilmasulla.
Tuomari kehui koiran työskentyä päämäärätietoiseksi, varmaksi ja huolelliseksi. Minun ohjaamista rauhalliseksi ja tarkaksi. Yhtään tarkastamatonta aluetta ei jäänyt. Rullasta saisi olla parempi ote, mutta Sinkolla taisi olla jo aika hiki ja läähättäminen ja rullan suussa pito ei varmaan oon yhtäaikaa ihan helppoa.

Notta semmosta. Pisteet riitti 2-tulokseen ja vielä haun rotumestaruuteenkin.

Jäynän emä Vaakku vetas ainoan JK3 tuloksen ja vielä 1-tuloksella! Yhtä uupus ja valiojuhlat olis sitten. ;) Vielä voitto joukkuekisassakin niin kylläpäs olikin taitavat turrit liikenteessä!!
Kuva: Henna Lindell2 kommenttia:

Hippijengi kirjoitti...

Kyllä ne teän seuraamiset ja paikkamakuu olivat ihan ERINOMAISIA arvostelevan tuomarinki mielestä (eikä vain puolueellisen kasvattajan..) :)
Onnea pk-uran korkkauksesta ja rotumestaruudesta hyvällä 2-tuloksella ja HK1:llä.
Treenit jatkukoon ja koekalenteria esiin!
T. ylpeä kasvattajatäti

Outi Puotiniemi kirjoitti...

Ok.. Siis muistissa vikaa. :)
Korjataanpa samantien niin on oikeen muistiinpanot.