perjantai 14. elokuuta 2015

Treenit 13.8

Ajeltiin aamupäivästä Siikajoen Kirkkokukkulalle, jossa tytöt jo meitä odottelivat.
Olivat puuhanneet sinne esineruudun valmiiksi ja sotkeneet sen omilla koirilla ihan paskakasaa myöten. :)
Sinko pääsi siis tekemään ihka ekaa kertaa elämässään (?!) vieraan talloman ruudun, jossa oli myös valmiiksi viedyt vieraat esineet.
Hyvinpä Saikkonen haasteesta selvisi. Aloitin lähettämisen vas. etukulmasta. Irtosi heti ruudun takaosaan, mutta juoksi juuri tuulen yläpuolelta niin, että vasemman kulman esineestä ei hajua saanut. Jatkoi kuitenkin suoraan oikeaan kulmaan ja juoksi siellä hetken (ihan juoksemisen ilosta, Jossun mulaan jopa esineen ylikin pari kertaa), kunnes nosti nahkalompakon ja toi sen oikeen hyvin. Luovutuksessa hyppä syliin, kun edelleen annan sen välillä juosta päin. :)

Jäynäkin käsi ruudussa ja heti vieraille esineille mentiin. Ihanan kuolainen pehmolelu, jota Oona ruutuun vei. Muuten oikein hyvä, mutta luovutukset. Haahaa! Vei joko tytöille tai juoksi ensin minua kohti ja sitten äkkiä väisti. Tuli kuitenkin luo kutsuttaessa, ei siis rallatellu kauas. Sitten leikittiin pehmolla ja syötiin nakkeja.

Seuraavaksi mentiin hakualueelle. Tallattiin vaihtelevaan maastoon, mutkittelevalla keskilinjalla 200m, mutta ei me käytetty Sinkon treeniin kuin 100m.

1. Oik. etukulma, joka oli tosi tympeä, tiheää nuorta männikköä. Yritin lähettää Sinkoa vähän viistoon, suuntana joutua hetkeksi alueelta vähän uloskin, mutta sillä tais olla jo haju maalista, kun lähti läpi ryteikön. Vähän sillä toki piti hakea aukkoa mistä parhaiten läpi pääsee, mutta oli kuulema tullu ihan suoraan kulmaan. Piti olla suorapalkka, mutta S oli ollu niin nopea ja Jossu yllättyny siitä kuika äkkiä koira tuli piilolle niin ehti napata rullan. No eipä haittaa. Hyväksyin ilmaisun (eihän sitä olis voinu tietää, että oliko vaan napannu rullan jossain puskassa ja pokkana tuonu sitä mulle). Näytölle pinkaisi varmasti ja kun näin Jossun päästin liinasta irti. Oli ihan tosissaan käyny piilolla.
2. Tyhjä vasempaan etulmaan. Eteni suoraan sen 30 m ja lähti loivaasti jo kaartamaan aluetta eteenpäin. Noh, jos siellä olis ukko ollu niin olis se varmaan noussu. Kävelin keskilinjaa lähemmäs 50 m, kehuen hillitysti ja Sinko tulikin keskilinjalle alueen tarkistettuaan.
3. Oikealle puolen 60-70m. Loivaan alamäkeen oli hyvä näkyvyys ja sai katsoa miten koira työskentelee. Upposi varmaan 60 m ja haki taas tosi laajan alueen (niin kaunis laatiiko <3 ). Ukko löytyi pressun alla makaamasta ja siitä suorapalkka.
4. Oli sitten 80 m, pienessä notkelmassa varmaan 40 m syvyydessä. Lähetin Sinkon nin että se olisi voinut saada hajun ukosta heti, mutta juoksi 20 päästä ohi takalinjalle. Paluumatkalla sai hajun ja kappas, ukko pinkaisi vielä karkuunkin! Suorapalkka tästäkin.

Illalla kävästiin tekeen minitottikset: tuomarille ilmottautumista, pientä odottelua ja seuraamiseen lähtöä. Sinkon kanssa tämmöstä odottelua ei kauheasti ole treenitty ja se näkyy vireen laskuna. Nyt kuitenkin vaikutti toisto toistolta olevan entistä aktiivisempi ja reagoivan vihjesanaankin paljon paremmin. Istuminen, maahanmeno ja luoksetulo, sekä eteenmeno valmiiksi viedylle palkalle. Kaikki onnistuivat hyvin.

Jäynä on tällä viikolla ajellu pari jälkeä ja ruokaa on alkanu jäämään muuutamille askelille. Laitoin sitten nakkia vaihtelun vuoksi ja taisi kaksi jäädä syömättä. :) Nakkijäljellä mittaa n. 60m ja kaksi kulmaa. Oli suht tuore jälki. Eka kulma meni tosi hyvin, toisesta meni yli, mutta melko äkkiä löysi takaisin.Viimeinen suora oli erityisen tarkkaa askel askeleelta- menoa.

Aavan ja Pipan rallytokot sujuvat tosi hienosti! On äidillä helppo olla ylpeä, kun tytöt vetää treeneissä niinku ammattilaiset! Viime maanataina treeneissä oli koerata ja vain yksi pikku virhe tuli. Pipa on ihan liekeissä kentällä ja kun Aava menee tutustumaan rataan, ei Pipa noteeraa minua mitenkään hihnan toisessa päässä vaan häntä vispaten ja stepaten tuijottaa Aavan perään.

Ei kommentteja: