keskiviikko 26. elokuuta 2015

Kun on kivaa,

niin se vaan on!

Me mitään malteta makoilla. Pari päiväähän tässä on jo kevyemmin otettu... On Sinkolle heti maanantaina käyty tekeen kivakiva tottistreenit ja se oli ihan hullu. :)

Aamu on vietetty jäljen, esineruudun ja pikku tottistelun merkeissä ihan kolmistaan vaan.

Jäynälle jälki, varmaan melkeen 100 m yritystalon nurmelle. Ehti varmaan melkeen puoli tuntia vanhetakkin.
Jäynä ei siis meinannu jäljelle päästä ollenkaan, kun pissalle ei meinannu malttaa... No se kulkeminen pitkin pihaa rauhottikin sitä mukavasti, niin ei kovin paha neliveto päällä menty ja alun kohnotuskin oli poissa. Oli minusta paras jälki pitkiin aikoihin, juuri tuon alun takia. Puolenkymmntä tyhjääkin askelta jälkeen tuli, eikä mitenkään näyttänyt asiasta olevan kummissaan. Muutenkin sitä ruokaa tahtoo välillä muutamalle askeleelle jäädä, vaikka minusta se ihan kunnialla joka askeleen tarkistaakin. Jos nappula sattuu olemaan yhtään syvemmällä nurmessa niin ei se jää sitä kaivamaan sieltä esiin. Kulma oli oikeen mallikas myös.

Sinkon kanssa pohdittiin maahanmenoa, nimenomaan kaukana minusta. Kyllä se siitä. Liian vähän on toistoja ja siitä syystä (eikä yhtään yllättäen) kokeessa se ei onnistunut. Pikkasen seuraamista, liikkestä istumista (keskityn olemaan ihan tavallisesti!!) jotka oli tosi hyviä ja täyskäännöksiä. Ihanan äkänen akka! Kivaa oli.

Jäynä on kasvanyt nin kauhesti, että se on kohta Sinkon kokoinen!!! :O J:n kanssa tottistelut on pääasiassa olleet nyt peräpäänkäyttöön liittyviä ja eri kulmista perusasentoon siirtymistä/ täyskäännöksiä. Yhden askeleen se osaa tulla ilman imutusta, palkkakäsi ylempänä. Eteenmeno aina loppuun ruokakupille, joka jätetään yhdessä ja siirrytään 20 m päähän. Tykkää tästä ja suihkii kupille aina täysillä. Hampaita tippuu edelleen, viimeksi eilen se kolisteli ja leikki irronneella hampaalla. Olis niin kiva jo leikkiä sen kanssa. Autossa ei edelleekään osata olla hiljaa, kun Sinko treenaa....

Sitten ajeltin metsään ja tehtiin esineruutu. Sinko sai autosta kattella, kun Jäynän kanssa merkittiin, tallottiin ja piilotettiin esineet(joita välillä tuotiin mulle takasin. Piti vähän piilossa niitä sinne jättää). Hyvä että maltto tarpeillaan käydä, kun nenä pitkällä oli metsäänpäin kokoajan.
Lähti ruutuun huomattavasti paremmin, kuin kokeessa. Reagoi ja nosti välittömästi etuesineen, jumppatossun. Vuolas sanallinen kehu ja parin haukutuksen jälkeen uusi lähetys. Nyt meni vasempaan kulmaan, jonne jo ekalla sitä lähetin ja pyöri siellä aikansa, mutta ei kyllä ollu ihan nenä auki eikä mennyt kyllä sinne kulmaan saakka riittävän pitkälle, kun villavantus sinne jäi. Siirtyi itsenäisesti oikeaan kulmaan, josta melko nopeasti toi nahkaisen kännykkäkotelon. Aamuruoka tienattu.

Jäynä sai sitten lähteä ruutuun mukaan, kun halusin nähdä reagoiko se mitenkään lapaseen. Sinkohan se sieltä ensin bongas, mutta käytiin pariin kertaan J:n kanssa se viemässä ruutuun ja hyvin se sieltä aina löytyi. Nyt ei edes lähtenyt rallattemaan löytönsä kanssa, vaikkakin se irrotus aiheuttaa pienelle päänvaivaa: kuinka voi syödä makupala, kun suussa on vantus..? No ongelma ratkaistiin juuri oiken. :D

Aava ja Pipa saivat kokeilla miltä se kisaaminen vois tuntua, kun rally-tokokurssin viimeisellä kerralla järjestettiin "kisat". Tytöt olivat vetäneet sen ihan huippuhienosti! 93/100 pistettä. Täällä plärätään kaleteria ja katellaan mille viikonlopulle saatais vielä mahdutettua koiramaisuuksia.Ei kommentteja: