tiistai 9. syyskuuta 2014

Ongelmanratkaisukykyä(kö)?

Sinkon väläytettyä valeilmaisujaan pariin otteseen oli siis todellakin peiliin katsomisen paikka. En ole edelleekään sitä mieltä, että syynä olisi paineistuminen, mutta täällä toisessa päässä se vika toki on!

Koko kesän on "jankattu" ilmaisua, koska välillähän S ei ilmaissut löytöjään ollenkaan (jäin vain hengailemaan maalille) tai sitten välineongelmien vuoksi ilmaisu ei onnistunut.
Minä sitten koiraan palkkaamaan yms. koska kuvittelin sen olevan tie onneen ja autuuteen.

Kun sitten totesin koko kesän (ja aiempien kesien) painimisen jälkeen, että norsi ei Sinkolle sovi ja rullatyyppi vaihdettiin ruotsalaiseen oli pettymys toki suuri, kun koira rallatteli rulla suussa pahimmillaa heti, kun sen pistolle lähetti. Ja sitten astuivat kuvioon ihan puhtaat valeilmaisut: mennään metsään ja kun heti ketään löydy napataan kuitenkin rulla, koska siitähän sitä glooriaa on aiemminkin tullut...että semmosta..

Virhe: Liian yksitoikkoiset treenit ja vääränlainen palkkaus.
Korjataan: Suorapalkkakuurilla, tarvittaessa otetaan irtorullat käyttöön. Pääasiassa nostetaan maalimiesten arvoa entisestään ja ohjaaja pitää turpansa kiinni, kun koira tulee rullan kanssa keskilinjalle. -> Tehty ja tuottanut tulosta. Irtorulliin ei ole lähdetty, vaan rulla roikkuu kaulalla, vaikka kaikki ukot olis suorapalkalla. Rullan napsiminen on pysynyt kolmet treenit poissa kuviosta.

Treenit on menneet kaavalla 3-4 suorapalkkaa ja yksi ilmaisu, ilmaistava ukko joka kerta eri. Nyt kuitenkin ekalla aina suorapalkka.
On tehty myös norjalaista sekametsää, koska pistojen suoruuteen piti toisaan puuttua ja aina valmiit ukot on..tylsiä.
Nyt kun mietin, niin ei ihmekään, että koko homma koki inflaation tänä kesänä. Mutta vähäisen treenin takia, oli hankala tehdä suunnitelmia ja vaihdella treenejä, jotta todelliseen ongelmaan saisi syventyä.
Mutta tosiasiahan on,että laatu korvaa määrään! Ja kokeessahan se todellisuus sitten joskus paljastuu.

Viimeksi eilen käytiin lasten kanssa tekemässä treeni:
Muistikuvilla 1. ja 2. 50m ja suorapalkat.
3. valmiina 50m
4. ilmaisu.

Kiintorulla kokoajan kaulalla ja vaikka ekalla Sinko ei uponnut riittävän syvälle ja palasi takaisin. Mutta ilman rullaa. Jeh!
Pistoihin on parin treenin ansiosta saatu hyvin suoruutta ja suorapalkoilta se tulee kohtuullisesti aluetta edeten. Mutta kun ilmaisun aika tulee, niin kiire? aiheutti sen että paluu tapahtui eilen samoja teitä ja keskilinjalla perässä juosten. Näytölle mentiin kuitenkin hyvin suorinta tietä.

Tunnariin mulla ei mitään järkevää ajatusta tullut, mutta tehdään sitä nyt silleen, että väärät on verkon alla ja oma päällä. Tämä on ongelmankiertoa, tiedän. :D

Ei kommentteja: