perjantai 19. syyskuuta 2014

Touhuviikko

Jokin ihme virtapiikki, jota myös treenimotivaatioksi voidaan kutsua, on vaivannut koko viikon.
Maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona ollaan treenattu tokojuttuja:
Ruutua, joka vaatikin pienen tehokuurin paikan valahtaessa liikaa vasempaan reunaan ja koiran ennakoidessa maahanmenoa. Tai meni maahan heti seis käskyllä, liikkuen lisäksi ihan törkeästi eteenpäin. Eilen vielä pari toistoa ja oli nyt paikka ym. kunnossa.
Tunnaria, kompostiverkolla ja ilman. Edistyy kovasti niin mielentilan, kuin suoritusvarmuudenkin suhteen. Olen tykänny liikkeen ilmeestä nyt kovasti: varma, ei liian kierroksilla, ei painetta ja liian yrittämistä. Merkkaan verkon läpi tassulla läppäämällä oman varmasti- toivotaan ette tuosta tule mitään ongelmaa jatkossa vaan nostaa sitten ilman verkkoa olevan oman varmasti ilman kuoputteluja.
Kaukoja, jumppaillaan edelleen vaihto kerrallaa. Mitään tarvetta koko liikettä ei ole hioa, kun se sujunee ihan ok myös kokeessa. Kuitenkin i-s vaatii työtä, kun S pakittaa siinä vähän..

Keskiviikkona ja tänään ollaan painittu (melkeen kirjaimellisesti) esineruudussa koiran totaalisen sikailun takia. Kyllä saattaa pikku B olla onnettoman näkönen ruudussa, kun ei oikeen huvita ja akalle ei kelpaa. ;)
Kahden ruudun ajan käytiin neuvottelua siitä, kuka tätä leikkiä johtaa ja mennäänkö sinne minne minä lähetän ja tuodaanko niitä esineitä mulle vain saako koira päättää.. Lopputulema oli se, että kolmanne ruudun jälkeen työnjohto oli tyytyväinen ja Sinko sain kyydin kotiin.
Tänään kertaus. Ruutu  50x50m Ahonperälle jälleen, mutta uuteen paikkaa. Kolme esinettä (kulmat+ keskellä), kolme lähetystä ja kolme esinettä (palkkaus jokaiselta). Pieni tuumaustauko oli toisella esineellä, kun S ei nähnyt minua lähetys-sivulla pusikon takaa ja taisi moinen olla liian vaikea asia vielä. Kun liikuin senverran, että näköyhteys palasi ja kehaisin pienesti, tuli satalasissa hansikkaan kanssa. Hyvä tyttö ja isot kehut ja superloppupalkka.
Merkasin perjantaille valmiin ruudun loivaan, lähes puuttomaan rinteeseen ja siitä käytiin nostamassa yksi vieras esine takakulmasta,(töistä toin muovipussillisen parittomia sukkia ja hanskoja syksyn treenejä varten.)
Tämä oli ihan täydellinen!

Illaksi paineltiin vielä Ykaan hakutreeneihin.
1.(oik. etukulma) vieras mm pressunalla 50m. suorapalkka. Lähti hyvin kulmaa kohden, mutta n. 30m edettyään lähti kaartamaan aluetta eteenpäin. Löytö kuitenkin heti ekalla kerralla.
2. (vas, etukulma)umpipiilo (2hlöä)50m. ilmaisu. Wau!
3. 50 m suorapalkka, tarkoitus oli saada etenemään alueella ja se onnistui.
4. Vahinko tyhjä, jolla ensin kaarsi taaksepäin ja korjasi sitten edeten takarajalla n. 30 m. Kehuin hillitysti. Tuli itsekseen pois.
5. Uusi lähetys vähän edempää ja vieras mm löytyi suoran piston päästä.

Mahtavaa, että kahden ihan vieraan ukon kanssa ei ollut mitään ongelmaa. Lisäksi pystyttiin tekemään vähän vieraammassa maastossa hyvää työtä molemmat!

Ei kommentteja: