sunnuntai 2. syyskuuta 2018

Jäynälle JK1

Hieman yllytyshulluna ilmoitin Jäyskin Ivalon kokeeseen, "vain" yhdelle päivälle.
Puhelimessa kysyttiin, että oletko varma tuloksen saannista. No en toki, uusi kokemus tullaan vain hakemaan.

Kaikenlaista juttua siinä perjantai-illan aikana sattui, mutta saatiin meidän mökissä nukkuakkin. Kämppiksenä Kirsi ja sileäkarvainen colliepoika Taisto.

Aamulla kokoontuminen tottiskentällä, sirut ja paperit tsekattiin, arvottiin maastonumerot ja tottisnumerot olikin katsottu valmiiksi. Oltiinkin sitten numerolla kaksi, niin päivätyö alkoi heti.

Edellisillan kenraalit oli ihan paskat, J kyttäili muita koiria ja nousi nuuskimaan "tuomaria". Mutta hyvin olin saanu nuo höpötykset pois mielestä ja marssittiin ilmottautumiseen varmoin mielin.

Jäynä olikin ihan tilanteen tasalla ja pysyi perusasennossa ilmottautumisen aikana ja seurasi hyvässä vireessä paikkamakuutolpalle. (Tai ainakin se siltä tuntui) Ja myös pysyi siellä, leuka maassa maaten. Parina meillä oli vilkkaanpuoleinen sakemanni, jolla tapahtui kentällä kaikenlaista juttua.
Siellä se J vain pysyi hienosti ja arvosana erinomainen.

Seuraaminen oli hyvää, varmaa ja tarkkaavaista. Temmonmuutokset tuntu hyviltä, erityisen tyytyväinen hitaaseen kävelyyn. Treeneissä Jäynä on ollu hiukan huolimaton. Arvosana erinomainen.

Liikkeestä istuminen oli ihan omalla.tasolla suoritettu. Arvostelussa toivottiin hieman ripeänpää suoritusta, muutoin liike erinomainen.

Liikkestä maahanmeno oli mielestäni Jäynäksi hyväkin suoritus, joskus menee maahan turhan hitaasti. Luoksetulossa vilkuili tottisparia, vauhti pysyi silti reippaana laukkana. Törmäsi.. tätä ei tuomari nähnyt. Arvosana erinomainen.

Tasamaanoudossa tuli kyllä työvoitto, kun ei yrittänytkään viedä tuomarille kapulaa!!
Pieni törmäys, josta maininta. Arvosana erinomainen.

Hyppynoudossa Jäynä oli niin takki auki, että kaatoi menohypyllä esteen. Toi kapulan kuitenkin ihan hyvin, kaatuneen esteen kiertäen. Arvosana tyyvyttävä.

A-esteellä hyvä ylitys mennessä, kiersi tullessa, mutta onneksi toi kapulan reippaasti. Arvosana tyydyttävä.

Eteenmeno olisi ollu vauhdikas, varma ja suora tai siis olikin. Maahan ei vaan passannu mennä, kun vasta sitten kun olin jos vajaan kahden metrin päässä tulossa hakemaan.

Tällä esityksellä pisteitä 85.

Maastossa työt jalkuivat esineruudussa, johon en suuria odotuksia laittanut. Koko kesän Jäynällä on ollut motivaatio-onhelmia, vaikkakin Vaalassa se esitti todella hyvää työskentelyä ruudussa. Useimmin on vain käynyt niin, että ensimmäinen esine nousee nopeasti ja työnkentely loppuu siihen ja Jäynä vain juoksentelee ruudussa reagoimatta esineisiin.
Koeruudussa juostiin kirjaimellisesti tyhjät pois, aikaa meni ihan hukkaan toista minuuttia... Huusin Jäynän takaisin ja uudella lähetyksellä, uudesta lähetyspaikasta se lähtikin paremmalla asenteella ja kohta se nostikin vasemmalta sivulta nahkalompakon, joka putosi, mutta J hienosti korjasi itsenäisesti.
Toista esinettä etsittiinki pitkään ja hartaasti, joska takakulmaesineistä kuriton koira oli juossut yli. Kun Jäynä vihdoin kiikutti mulle hanskaa ruudun oikean sivun puolestavälistä ja riemulla otin sen vastaan, totesi tuomari, että 5 minnuuttia tuli täyteen juuri kun koira lähti tulemaan minua kohti. Huhuh!
Pisteitä 29.

Jälkimaastot tuolla ovat ihan supereita, niitä mulle olikin kehuttu. Eikä suotta!
Meidän jälki oli mukavaa mustikkametsää, jonne marjastajat eivät onneksi olleet eksyneet tälläkertaa.
Ennen koetta kävi selväksi, että mulla on janaongelma ja sen kyllä huomasin nyt erityisen hyvin. En osaa pysyä janalla vaan meinaan poiketa siitä.metsän puolelle. Onneksi tuomari huuteli perään komentoja, olisin muuten sössiny koko homman. Jäynä lähti janalle sopivalla vauhdilla heti kuitenkin aavistuksen vasemmalle hakeutuen (ja meikäläinen meinaa lähtiä sinne perään..), eteni sitten suoraan ja nosti jäljen lähes janan päästä vasemmalle kääntyen. Himmaillen siinä janalla odottelin huutoa "takajälki" vaan turhaan. Jerrantähen, herra takajälki nosti jäljen oikein! Sitten mentiin ja oli kyllä silkkaa nautintoa koko jälki. Maisematkin niin kauniit, pienen matkaa jälki meni pienen polun varttakin. Jäynä meni tarkkana, rauhassa, vähän kulmissa (2 kpl) tarkisteli ja nosti kaikki kepit tarkasti ylös. Aikaa meni sellainen 11 minuuttia, niin sain kutoskepillä antaa kunnon loppupalkan ja juottaa kaverin rauhassa, ennenkuin kiiruhdettiin autolle.
Pistetilille rapsahti 169 pojoa lisää. En sitten onnistunut pilamaan janaa ihan kokonaan.

Ja niin Jäynälle hienosti Juhani Petäjistön toimaroinnin alla 1-tulos 283 pisteellä, luokkavoitto ja koulari JK1!
Se taitaakin alkaa jälkikoiraksi isona. 😁Ei kommentteja: